18.11.2016 20. puunhoidon seminaari ja ammattinäyttely Helsinki

2016 puunhoidon seminaarin esitelmät

20. puunhoidon seminaari

Suomen Puunhoidon Yhdistys SPY ry järjestää 20. puunhoidon seminaarin ja ammattinäyttelyn perjantaina 18.11.2016, Amiedun Taitotalolla (Valimotie 8, 00380
Helsinki).

Tänä vuonna teemana on ”Puunhoidon globaalit haasteet”. Alan kansainvälisistä haasteista saadaan kattava katsaus, kun ISAn (International Society of Arboriculture) puheenjohtaja Michelle Mitchell tulee kertomaan ISAn toiminnasta ja suunnitelmista. Hän myös perehdyttää kuulijat katupuiden tauteihin ja tuholaisiin sekä pätevöittämisohjelmaan, jolla puunhoitajia koulutetaan puiden riskiarviointiin.

Päivän aikana tutustutaan myös puiden lahoittajasienitutkimuksen 30-vuotiseen taipaleeseen ja Suomeen suuntaavaan eteläiseen hyönteislajistoon.

Seminaarin yhteydessä järjestetään lisäksi näyttely, jossa puunhoitoalan yritykset esittelevät tuotteitaan ja palveluitaan.

Seminaarin jälkeen järjestetään todistustenjakotilaisuus Hyrian valmistuville arboristeille. Seminaariyleisö on tervetullutta seuraamaan tilaisuutta.

SPY:n juhlaseminaarissa perehdyttiin puunhoidon globaaleihin haasteisiin (Teksti Sami Kiema, kuvat Marika Pylkkänen, Viherympäristö 2/2017)