3.12.2010 Puunhoidon seminaari Vantaa

Suomen Puunhoidon yhdistys SPY ry:n järjestämä perinteinen puunhoidon seminaari kokosi Vantaalle Tiedekeskus Heurekaan jälleen ennätysyleisön. Yhdistyksen neljättätoista seminaaria oli kuuntelemassa 215 osallistujaa.

Päivän otsikkona oli Luonnon monimuotoisuus puistopuiden ja taajamametsien hoidossa. Päivän aikana pohdittiin, mitä monimuotoisuudella tarkoitetaan taajamaympäristössä ja miten monimuotoisuutta voidaan ylläpitää puistometsien hoitotöissä. Tutustuttiin myös Helsingin kaupungin kokemuksiin ja käytäntöihin puistopuiden hoidon kehittämisestä monimuotoisempaan suuntaan. Puheenvuoroissa todettiin myös, että suunnittelupöydän ääressä tehtävät päätökset vaikuttavat erityisesti kaupunkiympäristön puuston monimuotoisuuteen. Mielenkiintoiset puheenvuorot kuultiin lisäksi puiden ja taajametsien tarjoamista ekosysteemipalveluista ja lepakoiden elinympäristöistä. Seminaari oli osa LUMO2010-teemavuotta. Seminaarin ohjelman löydät tästä linkistä.

Seminaarin huomionosoitusten yhteydessä yhdistyksen puheenjohtaja luovutti ensimmäisen SPY-kaatorautapalkinnon eli SPY-vänkärin yhdistyksen tiedottajalle Hanna Tajakalle kiitoksena erityisen huomattavasta työstä yhdistyksen hyväksi. SPY-kaatorauta on käsintaottu 50 senttimetriä pitkä rauta. Vänkäriin on kiinnitetty metallilaatta, johon on kaiverrettu yhdistyksen nimi ja kaatoraudan numero.

Seminaarin yhteydessä järjestettiin pienimuotoinen näyttely Heurekan aulan näyttelytilassa. Yritykset esittelivät puunhoidon työvälineitä ja muita tuotteita. Esittelijöinä olivat Arboristipalvelu ErolaForestum OyHavator Oy ja Puiden Hoito TS-ympäristöpalvelu Ky.

Seminaarin jälkeen vietettiin yhdistyksen pikkujouluja keilailun merkeissä Ruusulan keilahallilla Töölössä. Käytössä oli viisi keilarataa ja keilaajia oli nelisenkymmentä.

Monimuotoisuus-seminaari veti väkeä.